Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Program, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı İdris Nebi Uysal ile Topluluk Başkanı Kahraman Şirin’in yönlendiriciliğinde icra edilecektir. Bahar ve güz dönemi şeklinde planlanan etkinliğe ayrıca her hafta şehirden veya şehir dışından bir araştırmacı, akademisyen veya eğitimci misafir olarak iştirak edecektir.

Bahar döneminde Haziran sonuna kadar yapılması düşünülen program Zoom üzerinden 2 hafta arayla icra edilecektir. Temmuz-Eylül ayları arasında ara verilecek olan faaliyetin güz devresi ise Ekim-Aralık döneminde yürütülecektir. İkinci dönemin okumaları, şartların uygun olması durumunda Nalıncılar Evi veya başka bir mekânda yüz yüze yapılacaktır.

Programın şifre ve kod bilgileri etkinlikten birkaç gün önce topluluk, bölüm sayfaları, sosyal medya hesapları/adresleri ile yerel basın üzerinden duyurulacaktır.

Okumalarda Prof. Dr. Turan Karataş’ın Yûnus Divanı (Hece Yayınları, 2019) kitabı takip edilecektir. Programa katılmak isteyenlerin bu eseri temin etmeleri yararlı olacaktır.

Şubat ayının programları 13.02.2021 ve 27.02.2021 tarihlerinde yapılacaktır.

Yunus Emre’nin dünyasına yakınlaşmak, onun öğütlerinden nasiplenmek isteyen tüm gönül dostları programa davetlidir” denildi.