Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantının devamında, Karaman Valiliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin birlikte yürüttüğü proje çalışmaları hakkında katılımcılara bilgilendirme sunumu yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığı toplantıda Yunus Emre Yılı Etkinlikleri projesi ile ilgili olarak ulusal ve uluslararası alanda Hz. Yunus Emre’nin bilinirliğinin sağlanması ve Karamanlı olduğu vurgusunun işleneceği etkinliklerle ile ilgili olarak Karamandaki tüm paydaşların katılımı ve katkıları ile birlikte yapılması gereken çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Valilik Toplantı Salonunda Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökhan Alkan katıldı.