Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir:

“Eğitim Bir Sen Karaman Şubesi Yetkili sendika olarak katıldığımız promosyon pazarlığında her eğitim çalışanı adına net 4.810 TL alarak büyük bir kazanım elde ettik. 3332 personel adına yapılan promosyon anlaşması Mart 2021’den geçerli olmak üzere 4 yıllığına yenilenmiş oldu. Yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarını temsil ettiğimiz anlaşma Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapıldı. Karaman Merkezde şubesi bulunan 7 bankanın teklif verdiği ihaleyi en yüksek teklifi veren Halkbank Karaman Merkez Şube kazandı. İhale sonucunda yapılan anlaşmaya göre;

1. Banka her eğitim çalışanına 4 yıllık maaş ödemesi karşılığı net 4.810 TL ödeme yapacaktır.

2. Ödemeler Milli Eğitim Müdürlüğünün ve diğer kurumların sisteme dahil olduğu ay içerisinde tek seferde peşin olarak yapılacaktır.

3. Günlük para çekme limiti en az 3000 TL olarak yeniden düzenlenecektir.

4. Anlaşma yapılan banka tarafından, anlaşma süresince, EFT, havale, ATM, kredi kartlarının verilmesi/yenilenmesi/değiştirilmesi, kullanım ücreti, SMS ücreti, ortak kullanım ATM’lerinden vs. hiçbir iş ve işlemden ücret alınmayacak, masraf talep edilmeyecektir.

5. Kurumlarda askerlik görevini yapan personelin göreve başlaması ve ücretsiz izinde olanların izinlerinin sona ermesi halinde, bu personellere de promosyonları banka tarafından ödenecektir.

6. Kuruma sonradan gelen personele, sözleşmenin 11. Maddesi gereği kalan aylar üzerinden orantılı olarak hesap yapılarak promosyon ödenecektir.

7. Promosyon aldıktan sonra, tayin ve diğer sebeplerle kurumdan ayrılan personelden geri iade istenmeyecektir.

Ciddi bir pazarlık sonucunda elde edilen bu kazanım, bütün eğitim çalışanlarımıza hayırlı olsun. Bu sonuç eğitim çalışanlarının şimdiye kadar aldığı en yüksek promosyon anlaşmasıdır.

Bu kazanımın elde edilmesinde, yönetim kurulumuzla beraber gerek şartname hazırlama aşamasında gerekse diğer süreçlerde uyumlu bir çalışma sergilediğimiz Milli Eğitim yetkililerine, anlaşmaya bizzat katılan İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Çalışkan Bey’e, teklif vererek ihaleye katılan bütün bankalara, ihalenin sonuna kadar mücadele veren Yapı Kredi Bankası'na ve ihaleyi en yüksek teklifiyle kazanan ve böylece eğitim çalışanlarına verdiği değeri ortaya koyan, Halkbank Karaman Merkez Şubesine teşekkür ederiz” dedi.