Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay iş birliği ile ilimizde devam eden “Okulumda Kan Bağışla, Kahraman Ol” etkinlikleri kapsamında 17 Mart Çarşamba günü Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde; Yılmaz Babaoğlu İlkokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu ve 85.Yıl Milli Egemenlik İlkokulu’nun katkılarıyla düzenlenen kan bağışı etkinliğinde 120 ünite kan toplanarak okullar kan bağışı rekoru kırıldı.

Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde her yıl düzenlenen kan bağışı etkinliklerinde bugüne kadar 300 ünite kan bağışlamış oldu.

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü olan bu anlamlı günde kan bağışında bulunan personel, öğrenci ve velileri, pandemiden dolayı kan bağışının düştüğü şu günlerde kan bağışında bulunarak hastalara can olmanın haklı gururunu yaşadılar.

Okul yönetimi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “Etkinliğe katılan tüm kan gönüllüsü yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz. Kızılay kan bağışı etkinliği ilimizde çeşitli okullarda bir program doğrultusunda devam edecek olup; Karamanlı hemşehrilerimizi kan bağışlayıp, kahraman olmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.