Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin resmi Youtube, Facebook ve Instagram hesaplarından canlı yayınlanan programın ilk konuğu Rektör Prof. Dr. Namık Ak olmuştu. Rektör Namık Ak, koordinatörlüğünü Muhammet Ali Orak'ın yaptığı ve 26 Nisan 2021 Pazartesi günü ilk defa izleyici karşısına çıkan programda öğrencilerin sorularına yanıt vermişti.

Yunus’un Gönlü Çalab’ın Tahtı adlı Ramazan Geceleri programının ikinci konuğu ise KMÜ 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı Yürütme Kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal olacak. Prof. Dr. Muşmal, programda üniversitede 2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı kapsamında yapılan faaliyetlere değinecek; merak edilen soruları yanıtlayacak.

KMÜ Yunus Emre ve Türkçe Yılı Koordinatörü Muhammet Ali Orak'ın oturum yönlendiriciliğinde gerçekleştirilecek olan program, 03 Mayıs 2021 Pazartesi Günü Saat 21.00’de izleyiciyle buluşacak.

Üniversitenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak programda KMÜ Rektörlüğünün himayelerindeki Musiki Topluluğu tarafından Yunus Emre bestelerine de yer verilecek.

Programa aşağıdaki adreslerden katılım sağlanabilir.

https://www.youtube.com/channel/UCI-8ZOK_VN-NEZKQEt2w-Gw

https://www.facebook.com/UniversiteKMU

https://www.instagram.com/universitekmu/