Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Dursun Fakih Huzurevini ziyaret ederek burada kalan yaşlı vatandaşlarla bir araya gelen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, yakından ilgilendiği ve bir süre sohbet ettiği büyüklerimizi dinleyerek hal ve hatırlarını sordu, gönüllerini aldı. Sıcak bir aile ortamı içerisinde gerçekleşen ziyarette Vali Işık, hayatımızı anlamlı kılan yaşlılarımızın sevgi, saygı ve daima hatırlanmaya ihtiyaç duyan, sadece özel günlerde değil yılın her günü hatırlanması gereken en değerli varlıklarımız olduklarını belirterek “Yaşlılarımıza hürmeti emreden bir medeniyetin mensupları olarak sizlerin varlığı bizim en büyük gücümüz. Şu bir gerçek ki, gelecek nesillere örnek olmak, onlara saygı ve sevgiyi öğretmek istiyorsak, öncelikle yaşlılarımıza değer verdiğimizi onlara göstermeliyiz. Bu vesile ile siz değerli büyüklerimize, sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

Vali Işık’ın kendilerini ziyaret ederek bu özel günlerine ortak olmasından dolayı oldukça mutlu oldukları gözlemlenen yaşlı vatandaşlarımızın Vali Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık ile daha sık bir araya gelme taleplerine karşılık Vali Mehmet Alpaslan Işık, pandemi nedeniyle sıkça bir araya gelemediklerini ifade ederek bundan sonraki süreçte daha güzel ve sağlıklı günlerde beraber olmaktan kendilerinin de mutlu olacağını ifade etti.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretin devamında huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler veren Vali Işık, programın sonunda huzurevinde evliliklerine şahitlik yaptığı aileyi ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla gerçekleşen bu anlamlı ziyaret toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.