Bayır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir Kutsala saygısı olamayan ve mübarek Ramazanı Şerif ayı içerisinde, hatta İslam âlemi için Bin aydan daha hayırlı kabul edilen Mübarek KADİR Gecesinde de MESCİD-İ AKSA ve Müslümanların İlk Kıblesi Kabul Edilen Kudüs’e yapılan insanlık dışı saldırılar konusunda zalim Terör Devleti İsrail’e YURT-Sendikaları Konfederasyonundan tepki geldi.

Terör devleti İsrail hukuk kurallarını hiçe sayan, eşi benzeri görülmemiş bir vandallık ve canilikle Mübarek Ramazan ayında İslam Aleminin İlk Kıblesi Can Paremiz Mescid-i Aksa’ ya ve Filistinli Din Kardeşlerimize yönelik insanlık dışı saldırılarına devam etmektedir. Sözde medeni dünyanın adalet dağıtıcıları, demokrasi ve özgürlük bezirgânları, Müslüman kanı akınca sırtını dönen cinayet ortakları, bu vahşet karşısında üç maymunu oynasa da Türk Milleti asla susmayacak; Zulm ile abad olanın akıbeti berbad olacaktır.

Tarih boyunca Avrupalı ülkeler ve ABD’liler Osmanlı’yı düşman olarak gördüler ve günümüzde de Osmanlı’nın dirilişinden korkuyorlar. Türkiye’nin iktisadi ilerleyişinden rahatsız oldukları için diğer Arap ülkeleri gibi kukla bir ülke olmasını istiyorlar ama bu olmuyor.

Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinli ailelerin evlerini tahliye etmeye zorlanmasının, Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekânlara ve burada ibadet edenlere yönelik saldırıların biran önce durması İslam Birliğinin bu konuda biran önce çözüm üretmesi çok önemli.

Ayrıca; Bölgede barış ve istikrarı sağlamanın tek yolu, yalnızca taraflar arasında Birleşmiş Milletler nezdinde saygıya dayalı diyalog ve müzakereler olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti İle her daim Mazlumun yanında zalimin karşısında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Biz de YURT-Sendikaları olarak terör devleti zalim İsrail’i Filistinli Din Kardeşlerimize yaptıkları zulüm ve Kutsallarımıza yaptıkları saldırılarından dolayı şiddetle kınıyoruz.”