Karaman Belediyesi, çocukların park alanlarında daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda oyun oynayabilmesi, vatandaşlarımızın da daha modern ve rahat koşullarda spor yapmalarına olanak sağlamak amacıyla şehrin farklı noktalarında başlattığı park ve yürüyüş yollarının kauçuk malzeme ile kaplanması çalışmalarına devam ediyor.

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 34 parktaki çocuk oyun alanlarına yapılan kauçuk kaplama çalışmasının ardından şimdi de Yunuskent’teki yürüyüş yolunda kauçuk zemin kaplama çalışması başlattı. 510 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğindeki yürüyüş yolundaki çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız daha rahat ve keyifli spor yapabilecekler.

Karaman halkının uzun yıllardır yürüyüş alanı olarak kullandığı Yunuskent Mahallesi’ndeki Yürüyüş Parkuruna 2040 m2 kauçuk zemin döşendiğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Kanserojen madde içermeyen kauçuk malzemeden yapılan parkur, vatandaşların yorulmadan daha sağlıklı ve rahat bir şekilde yürüyüş yapmasını sağlayacak. Bu çalışmayı daha önce de çocuklarımızın sıkça vakit geçirdiği 34 parkta gerçekleştirdik. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak ve Karaman’ı daha modern bir şehir haline getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.