Ermenekli hayırsever iş adamı Hasan Kalan tarafından inşası yapılan ve bu dönem öğrenci kabulüne başlayan Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda verilen davete Ermenek’teki yüksekokullardaki yeni bölüm ve programların açılması, öğrenci sayılarının çoğaltılması ilçe ve okulların gelişmesi ve daha da ileriye gitmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşları daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri ve hayırsever iş adamları katıldı.

Davette Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, İl Genel Meclis Başkanı Eyyup Çayır, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çeçen, Öğr. Gör. Yusuf Alparslan Argun ve Ermenekli iş insanı Hasan Kalan konuşma yaptı.

Program, Karamanoğlu MehmetBey Üniversitesi Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Uysal ve Hasan Kalan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekilliği görevini devreden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çeçen'in açılış konuşması ile başladı.

Çeçen, açılış konuşmasının ardından sözü yeni müdür ve müdür vekilliğine atanan Öğr. Gör. Yusuf Alparslan Argun'a bıraktı. Argun yaptığı açıklamasında: “Bizler Ermenek sevdalıları olarak el birliği ile hem üniversitemizi hem de Ermenek’i geliştirmek için tüm gayretimiz ile çalışmalıyız” dedi.

Argun, yüksekokulların ve ilçenin önünün açılması, gelişmesi, tanıtım ve sorunlar hakkında istişarelerde bulundu ve görevini devraldığı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çeçen'e plaket takdim ederek bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Yaklaşık 4 bin yıllık tarihi bulunan ilçedeki doğal güzelliklerin son yıllarda keşfedilmeye başlandığını ifade eden Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, ilçemim son yıllarda doğaseverlere ve farklılık arayanlara bir alternatif olmaya başladığını söyledi. Eğitime vurgu yapan Zorlu, ilçenin gelişmesi ve tanıtılması için hepimizin el ele vermesi gerektiğini de vurguladı.

Öğr. Gör. Yusuf Alparslan Argun: “Üniversitemizin gelişmesi ve güçlenmesi ilçemizin gelişmesi ve güçlenmesidir” diyerek davete katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Davet iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.