Baştuğ, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu gücü Cumhuriyet Halk Partisi bugün 98 yaşında.

Cumhuriyet, karanlıktan aydınlığa ulaşan, bağımsızlık mücadelesi vermiş, vazgeçmemiş bir halkın eseridir. Cumhuriyet Halk Partisi ’de halkın bağrından çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının omuzlarında yükselen ulu bir çınardır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Benim iki büyük eserim vardır, biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyetidir” diyerek bunun önemini ortaya koymuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi 98 yıldır, Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyetin, demokrasinin, adaletin, hukukun ve özgürlüklerin güvencesi olmuştur. Cumhuriyeti demokrasi ile bütünleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, hak, hukuk ve adalet mücadelesiyle tarihsel mirası ve birleştirici gücüyle yoluna devam etmektedir.

Özgürlüğün, laik cumhuriyetin ve demokrasinin müjdecisi, geleceğin güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi ile, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde; demokratik, laik, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.

Bu duygu ve düşüncelerimle, partimiz Cumhuriyet Halk Partisinin 98’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta kurucu Genel Başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kuruluştan bugüne partimize emek veren herkese saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”