Baştuğ, yayınladığı mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin, Büyük Zaferle sonlanmasının ardından, Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Türk Milletinin kendisi ile ilgili alacakları kararlara ve yapacakları seçimlere hiçbir unsurun, oluşumun, kesimin veya zümrenin dâhil olamayacağı, Cumhuriyet ile temeli oluşmuş ve şekillenmiştir.

Cumhuriyet; Uçurumun kenarında, yıkık bir ülkeden çağdaş medeniyetlerin ötesine geçmeyi hedefleyen aydınlık bir ülkenin varoluş destanıdır.

Cumhuriyet; benliğini uluslararası güçlere satan, halkımızın dini duygularını kullanmaya çalışan kuklacı, sahtekâr bezirganlardan ve müritlerinden ibaret değildir.

Cumhuriyet; millettin doğasına, alın terine göz koyan beş müteahhittin şantiye alanı değildir.

Cumhuriyet; gençliğin işsiz ve çaresiz, halkın top yekûn yokluk ve yoksulluk içinde yaşayacağı, özgürlük yoksunu bir anlayış biçimi değildir.

Kula kulluk düzeninin yıkıldığı, özgürlüğün şiiridir Cumhuriyet.

İstiklalimize göz dikmiş emperyalistlerin hüsranı, tam bağımsızlığın şiarıdır Cumhuriyet.

Kadınların eşit yaşam hakkının gerçekliği, ayrıcalıklı toplumun reddidir Cumhuriyet.

Çağdaş eğitimdir, üretimdir, kalkınmadır, kimsesizlerin dahi geleceğe güvenle bakabildiği yerdir Cumhuriyet.

Cumhuriyet daha birçok şeydir.

Lakin 97 yıl sonra bugün yaşadıklarımız değil, Cumhuriyet’imizin ikinci yüz yılında yapacaklarımızdır. Gün derlenme günüdür, vakit Atatürk’ün kurduğu partinin neferleri olduğumuzu hatırlama vaktidir.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan bırakan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 97.kuruluş yıldönümünü kutluyorum.