Baştuğ, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına kavuşturan şanlı bir bayramdır. Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 99. Yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

30 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı mücadele ederek, tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişlerdir. Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarından olan, Milli Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandırmıştır.

99 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras çok az millete nasip olacak kadar büyük ve gurur vericidir.

Bu gururun bilinci içinde bu şanlı vatanımızı her gün bir adım daha ileriye taşımak için çalışmalı, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan vatanımızı gelecek nesillere daha iyi şartlarda teslim etmeliyiz.

Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.”