Baştuğ, yayınladığı mesajında:

“Yaşamımızda bizlere sınırsız güzellikler sunan rahmet, bereket ve arınma ayı olan Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir Gecesine daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Bizleri böyle kıymetli, bereketli, izzetli bir geceye eriştirdiği için Rabbimize şükürler olsun.

Kadir gecesini diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özellik, Kur’an’ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır. Kadir Gecesi, tüm insanlığın kıymetini yücelten bir gecedir. Yüce Allah Kadir gecesinin; meleklerin yeryüzünü kuşattığı, bin aydan daha hayırlı olan gecesi olduğunu Kur’an-ı Kerim’de bizlere müjdelemiştir.

İnsan olarak Rabbimiz katında kıymet bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir.

Bilmeliyiz ki; hakkı, hakikati, adaleti, ahlakı, doğruluğu anlatan, iyiliği ve kötülüğü fark etmemizi gösteren, hataları, yanlışları, kötülükleri sevaptan ayırt etmemizi, kendimize gelmemizi bizlere sağlayan Yüce Kitabımız
Kuran-ı Kerim'i- anlamaya ve yaşamaya çalışalım.

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesinde, alemlerin Rabbi bağışlayıcı Yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin. Kadir gecemiz mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.