Baştuğ yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan-ı Şerifin rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra yeni bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Ramazan’ın eğiten, şifa veren, tazeleyen günlerini yaşadık. Ramazan ayı boyunca hep birlikte irade eğitiminden geçtik; irademizi nefsimizden ve heveslerimizin, arzu ve isteklerimizin kölesi olmaktan kurtardık. Şimdi şükretme ve sevincimizi, neşemizi, huzurumuzu birlikte paylaşma zamanı.

Rabbimize şükürler olsun. Bu hissiyatlar ile geçen bir Ramazan ayı sonrasında Bayramına kavuşturdu. İnsanı ve toplumu kucaklayan bayramlar, dünü yâd etme, bugüne anlam verme ve yarını inşa etme zamanlarıdır. Aynı hissiyatlar ile sadece Ramazan ayında değil, sonrasında da her anımızda yaşayarak, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin.

Bilmeliyiz ki, bizlere gelen her iyilik Allah'tandır. Bütün kötülükler ise nefsindendir. Yüce Allah bizleri nefsin getirdiği kötülüklerden korusun. Bu Mübarek Ramazan Bayramı'nda, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Ramazan Bayramımızı en içten dileklerimle kutlar; sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram geçirmenizi temenni ederim.

Ramazan Bayramımız mübarek olsun.”