Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde 251 vatandaşımız şehit olmuş, vatanın bütünlüğü ile milletin istiklâlini hedef alan FETÖ 'nün saldırılarının üzerinden 5 yıl geçmiştir. 15 Temmuz gecesi, rabbimizin inayeti ve aziz milletimizin kararlılığı sayesinde darbeci teröristlerin oyunları bozulmuştur.

Tanklar aziz milletimizin üstüne sürülürken, Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanırken, namlular sivillere ölüm kusarken ve hainler beyhude tuzaklar kurarken, Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gecenin karanlığını delip geçen kararlı sesi hepimiz için umut oldu; gün doğmadan yeni bir sabahın muştusu oldu.

Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız, ne de milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye sahip çıkmak için yazdığı destanı unutturacağız.  O gece, o hayâsız akını durdurmak için iman dolu göğsünü siper eden şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet, gazilerimize şifalar diliyor, duruşuyla, mücadelesiyle, duasıyla kutsalına sahip çıkan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”