Kaya açıklamasında : “Karaman’ımızda ve ülkemizde eğitim çalışanlarının tercihi yine Eğitim-Bir-Sen oldu. 2022 yılında da yetkili sendika olarak Karaman’da ve Türkiye’de üyelerimizin desteğiyle eğitim çalışanlarının en büyük sendikası olma unvanını üye sayımızı artırarak devam ettirdik.

1992 yılında kurucu genel başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan’la başlayan bu büyük mücadelede kişisel menfaat, çıkar; kişi ve gruplarının karşısında dimdik durduk. Doğruları ve yanlışları her ortamda ve her kişiye çekinmeden söyledik. İnandığımız değerleri ve doğruları sonuna kadar savunduk.

Örgütlü dayanışma, eğitim çalışanlarının haklarını koruma, geliştirme, yasaklarla mücadele etme, özgürlük alanlarını genişletme gibi birçok alanda verdiğimiz bu mücadelede 30 yılı geride bıraktık. Bu kutlu yürüyüşte güzel işler yaptık, büyük mücadeleler verdik. Yolumuzda kararlılıkla yürüdük.

Faaliyet alanını sadece çalışanların özlük haklarıyla sınırlandırmayan, üyesinin geleceği kadar ülkesinin ve dünyanın geleceğini de önceleyen mücadele anlayışını; millet iradesinin üzerinde bir iradenin olmamasını, kazanımlarımızın çalışanların hayatına dokunmasını, büyük bir medeniyetin parçası olan kültürümüzün gençlere miras olarak aktarılmasını, eğitimin bir maarif davası olarak algılanmasını önemseyen ve önceleyen bir dönemin sonunda yetkiyi tekrar perçinledik.

Eğitim-Bir-Sen, hak arama mücadelesinin en güçlü buluşma noktası ve örgütlü mücadelenin en büyük sendikası olarak yoluna karalılıkla devam etmektedir. Eğitim-Bir-Sen ülkemizin düşünen aklını, entelektüel duyarlılık ve mücadele ruhunu temsil eden en büyük sivil toplum örgütüdür.

Eğitim-bir sen; insan hakları ve demokrasi mücadelesinin güvencesi; köklerini tarihine, kültürüne, ülkesi ve milletine bağlı olmaktan alan, çalışmaları ve kutlu mücadelesiyle eğitim çalışanlarının gönlünde yer etmiş bir değerdir.

Büyük bir medeniyet ülküsü ve idealleri olan bir camia olarak, yetkinin bize yüklediği tarihi, kültürel, vicdani sorumluluğumuzun bilincinden olarak bu mücadeleye devam ettik ve edeceğiz.

Bizi güçlü kılan üyelerimizdir, davamızın haklılığıdır, istikametimizin doğruluğudur. Sendikamızın birlerden binlere, on binlere, yüz binlere ulaşma başarısının özündeki gerçek de bu davanın ülke davası, millet davası ve bir medeniyet davası olmasıdır.

Eğitim-Bir-Sen’in bu büyük mücadelesinde, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara yol almasında emeği olan herkese; yönetim kurulu üyelerimize, ilçe temsilcilerimize ve yönetimlerine, kadın ve engelli komisyonlarımıza, işyeri temsilcilerimize, üyelerimize ve eğitim çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.