Belediye Başkanı Atila Zorlu yaptığı yazılı açıklamada Ermenek'in binlerce yıllık geçmişe sahip Karamanoğullarına başkentlik yapan bir ilçe olduğunu söyledi.

Karaman'ın en büyük ilçesi olan Ermenek'in daha iyi yerlere gelebilmesi için herkesin fikrine ihtiyaç olduğunu dile getiren Zorlu, " Bizim 5 yaşındaki çocuktan, 100 yaşındaki bir büyüğümüze kadar herkesin görüşüne ihtiyacımız var. Yerel yönetim olarak herkese ulaşabilmemiz lazım. Bir ikamette lamba yanıyorsa, o evde kaç kişi var, ihtiyaçları, istekleri nelerdir, nasıl bir yönetim istiyorlar bilmemiz lazım. Bunun için belediye olarak herkese ulaşabileceğimiz bir uygulama başlattık" diye konuştu.

Bu uygulama ile bir anket ekibi oluşturduklarını ve görevli arkadaşların her haneyi ziyaret etmeye başladığını ifade eden Zorlu, şunları kaydetti:

"Evlere giden arkadaşlarımız aile fertlerini rahatsız etmeden onlara belli sorular soruyorlar. Bu sorular evin ısınma sistemi, evde kaç kişi yaşıyor, ailenin kaç çocuğu var, ailenin ve çocukların eğitim durumu, evde yaşayanların kronik rahatsızlıkları, gelirleri, sosyal güvenceleri var mı gibi. Bir çok aile yardımı ihtiyacı olduğu halde bunu dile getiremiyor. Faturasını ödeyecek gücü yok, ama bunu kimseye söyleyemiyor. Bunun yanında arkadaşlarımız ilçe kültürüne katkı sağlayacak derlemelerde yapıyor. Unutulan geleneklerimizi, deyimlerimizi, masallarımızı, ağıtları, bedduaları, kelimeleri kayıt altına alıyorlar. Nasıl bir Ermenek görmek istiyorlar, fikirleri nelerdir bunu öğreniyoruz."

Amaçlarının mutlu ve daha yaşanabilir bir Ermenek olduğunu vurgulayan Zorlu vatandaşlara da seslenerek, " Görevli arkadaşlarımız kapınızı çaldığında kendilerini tanıttıktan sonra onları kabul edin. Soruları cevaplayın. Eleştiri fikir ve önerilerinizi paylaşın. Bu çalışma bizim için önemli. Örneğin bugün arkadaşlarımız 23 hane gezmişler. Buradan 2 vatandaşımızın acilen ameliyat olması gerektiğini, fakat buna imkanları olmadığını öğrendik. Hemen tedavileri için gerekli girişimleri yaptık. Bir bakıma ilçemizin röntgenini çekiyoruz. Bu röntgen filmi bize uzun yıllar fikir verecek ve ilçemizin gelişimine katkı sağlayacaktır." dedi.