Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, 2015 üretim yılına ait desteklemelere ilişkin başvuru süresinin 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceğini belirterek, desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerin mağdur olmamaları için başvurularını yapmaları uyarısında bulundu.

2015 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) arazi ve ürün bilgisi kayıtlarına ilişkin başvuruların 27 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildiren Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Çiftçi Kayıt Sitemi Yönetmeliği ilgili madde hükümleri gereği üretim yılına ilişkin çiftçi başvurularının bir önceki yılın 31 Aralık tarihinde sona erdiğini kaydetti. Özdemir, 2015 üretim yılı ÇKS arazi ve ürün bilgisi kayıtlarına ilişkin başvuruların devam ettiğini, 31 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar çiftçilerin başvuru yapmalarını istedi. Özdemir, “Yazlık ekilişi yapılan ürünler için 15 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında ürün güncellemesi yapılabilecektir. Destekleme almak için ayrıca 2015 yılı içerisinde ilgili desteklemelere göre dilekçe verilecektir” dedi.

Özdemir, 2014 yılında sertifikalı tohumluk kullanarak sertifikalı buğday, arpa gibi güzlük ekim yapan çiftçilerin Yurtiçi Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteklemesi müracaatlarının da devam ettiğini, başvuru süresinin 31 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitiminde sona ereceğini sözlerine ekledi.