Akdağmadeni Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Gelişen ve Değişen Muhasebe Uygulamaları Çerçevesinde Avrupa’da Paket Program Stajı” adlı Avrupa Birliği projesi kabul edildi.

Proje faaliyetleri ile ilgili veren Akdağmadeni Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Birol Taştan, proje ortaklarında yer alan okullarda eğitim görmekte olan 60 öğrenci ve bu öğrencilere refakatçilik edecek 8 öğretmen Almanya’nın Düsseldorf şehrinde eğitim ve staj faaliyetlerine katılacaklarını söyledi. Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, bilgisayarlı muhasebe alanında faaliyet gösteren işletmelere ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edeceklerini ifade eden Taştan, “İki farklı tarihte yapılacak olan hareketlilik faaliyetinin birincisi 01 Mart 2015 - 21 Mart 2015, ikincisi ise 03 Mayıs - 23 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek, her iki yurtdışı hareketlilik faaliyeti de 21 gün sürecek” dedi.

Ülkemizde mesleki eğitimin en büyük sorunlarından bir tanesi de staj ve beceri eğitimlerinin uygulanmasında yaşanan sıkıntıların başında geldiğini ifade eden Taştan, “ Maalesef birçok alanda olduğu gibi muhasebe alanında da yapılan eğitim çoğu zaman teoride kalmaktadır. Bu nedenle katılımcılarımızın temel düzeyde ve teoride kalan mesleki eğitimlerini, bu proje kapsamında yapılacak uygulamalı eğitim ve staj faaliyeti sonunda daha ileri seviyelere götürmeleri gerekmektedir. Proje ile Almanya’nın Düsseldorf şehrinde planlanan 3 haftalık eğitim ve staj faaliyeti sonunda katılımcılarımızın mesleki becerileri geliştirilecek ve Avrupa iş gücü piyasasında rekabet edebilirlikleri artırılacaktır” şeklinde konuştu.