Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde düzenlenen “Sürü Yönetimi” kursunu tamamlayan çobanlar sertifikalarını aldı.

Bilinçli sürü yöneticileri yetiştirmek için, Yozgat Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, İŞKUR, Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Akdağmadeni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa yapmış olduğu “Sürü Yönetimi Elemanı” kursu 3 haftalık eğitim sonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Akdağmadeni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Konferans salonunda yapılan sertifika törenine, İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdiresi Ayşe Özer, Halk Eğitim Müdür Vekili Hayati Gürbüz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Kenan Önal, Ömer Özdemir ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, bundan 50 yıl önce çobanlık kursu verileceği söylense kimse inanmayacağını belirterek, “Ülkemizde hayvancılık büyük önem arz etmektedir. Bu konuda hükümetimiz hayvancılığın canlanması ve dışa bağımlı kalmamamız için büyük destekler vermektedir. Bu kurs sayesinde otlakların meraların daha düzenli kullanılacağına inanıyorum. Kursa katılan kursiyerlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdiresi Ayşe Özer, bu tür kurslar Akdağmadeni için büyük önem arz ettiğini belirterek, “Bilindiği üzere Bakanlığımızca yayınlanan 2014 yılı Tarımsal Desteklemeler Bakanlar Kurulu Kararında Sürü Yöneticisi İstihdamı Desteği uygulamasına başlanılmıştır. Bu çerçevede 500 baş ve üzerinde küçükbaş hayvan sahiplerinden sertifikalı sürü yöneticisi elemanı istihdam etmeleri ve müracaat etmeleri halinde yıllık 5 bin TL destekleme ödenecektir. Bu nedenle hayvancılığa büyük katkısı olacağına inandığım kursumuzu başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ediyorum ve emeği geçenlere de teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu tamamlayan kursiyerlere katlım sertifikaları verildi.