Akdağmadeni Muhtarlar Derneğince hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca kabul edilen , Yerel Yönetimler ve “Sakin Şehirler” Cittaslow Projesi kapsamında Akdağmadeni muhtarları “Sakin Şehirleri” gezecek.

“Sakin Şehirler” Cittaslow Projesi kapsamındaki 10 gün sürecek geziye, İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, İl Genel Meclis Üyeleri Adem Darımla, Ali Güran, Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, Muhtarlar Derneği Başkanı Önder Gürel,Özel İdare Müdürü Yaşar Doğruyol, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Yunus Yıldırım ve 29 köy muhtarı katıldı.

Geziye katılan Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, Akdağmadeni muhtarlar Derneğince hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca kabul edilen , Yerel Yönetimler ve “Sakin Şehirler” Cittaslow Projesi ile sakin şehirleri gezeceklerini belirterek, “Bu gezi aynı zamanda muhtarlarımızın birlik ve beraberlik birbirlerini iyi tanıma açısından verimli bir gezi olacaktır.Bugün buradan hareket ederek Ankara’da Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ı ziyaret edeceğiz. Daha sonra tarihi eserleri ve sit alanları bozulmayan organik tarım yapılan, İzmir’in Seferihisar ilçesi, Muğla’nın Akyaka, Aydın’ın Yenipazar, Çanakkale’nin Gökçeada ve Sakarya’nın Taraklı ilçeleri gezeceğiz. Buralarda yapılan faaliyetleri yerinde görüp ilçemiz için neler yapabiliriz bunları araştıracağız ve burada uygulayacağız “ dedi.