Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Uzakdoğu sporlarından Muay Thai ve Bilek Güreşi yarışmaları ilgi gördü.

Aydıncık Bahar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Çalışkan’ın davetlisi olarak gelen Muay Thai dalında spor yapan sporcuların gösterileriyle başlayan etkinlik, daha sonra genç sporcuların yarışmalarıyla devam etti. Minikler kategorisinde eğitim alan sporcular ringe çıkıp, dövüştü, ardından da bilek güreşleri yapıldı. Genç ve minikler kategorisinde gerçekleştirilen bilek güreşinde, taraflar üstünlük sağlayabilmek için ter döktü.

Müsabakalar sonucunda başarılı olan sporculara madalyalarını dağıtan Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, ilçede minik ve gençlere sportif eğitimler veren Bahar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Çalışkan’a da Teşekkür Plaketi verdi. Milli Eğitim Müdürü Çağlıyan, “Dövüş sporlarının amacı güç kontrolünün sağlanması yolu ile beden disiplinin sağlanmasıdır. Burada kazanan ve kaybedenin önemi kesinlikle yoktur. Önemli olan bu spor dalının sevdirilmesi ve kardeşlik ortamının sağlanmasıdır” dedi.