Yozgat Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Bahadın Belediyesinin iş birliğinde açılan kültür mantarı yetiştiriciliği kursuna katılan 74 yaşındaki Şemsi Ayyıldız ile Rukiye Çıtak sertifikalarını aldı.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Bahadın Belediyesinin iş birliğinde açılan kültür mantarı yetiştiriciliği kursuna katılan 74 yaşındaki Şemsi Ayyıldız, gençlere örnek oldu. Kursu başarıyla tamamlayıp sertifikasını alan Ayyıldız, “Ben bir büyük olarak hem yeni meslek öğrenmek hem de gençlere örnek olmak amacıyla böyle bir kursa katıldım. Beldemize örnek olalım, gençler de bu işlere alışsın, beldemiz ileri gitsin, gelişsin diye kursa katıldım. 74 yaşındayım, öğrenmenin yaşı yoktur. Bir meslek öğrendik ve şimdi üretime geçtik çok şükür. Allah bizi utandırmadı” dedi.

Kursiyerlerden Rukiye Çıtak’da "Belediye Başkanımız ve Erkan hocamız bize önderlik yaptı. Bize mantar yetiştiriciliğini öğretti, bizler de dediklerini yaptık ve mantar üretiminde başarılı olduk. Şimdi ürettiğimiz mantarları satacağız ve para kazanacağız. Bundan sonra da kendimiz üretip satmayı ve ailemize katkı sağlamayı düşünüyoruz. Bu konuda da Başkanımız bize destek olacak" diye konuştu.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ise, beldelerinde açtıkları tüm kurslara özellikle kadınların ilgi gösterdiğini belirterek “Yozgat, Türkiye’de göç veren illerin başında geliyor. Göçü önlemenin en önemli yolu, istihdamı artırmaktır. Bunun için de yeni iş alanları bulmak bizlerin görevi. Bunların başında da büyük talep olan kültür mantarı yetiştiriciliği gelmektedir. Kasabamızda bu mantarın yetiştirilmesi için çok uygun ve boş mekanlar var. Bunları değerlendirmeyi düşünüyoruz. Böylelikle hem genç nüfusumuzun başka yerlere göçünü engellemeyi hem de kadınlarımızın boş zamanlarını iyi değerlendirip ekonomiye katkı sağlamalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.