Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Kaymakamlık tarafından öğrencilerin yararlanması amacıyla okullara kitap seti dağıtıldı.

Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Dilsiz, İmam Hatip Ortaokulu ile Cemil Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden çalışmalarında üstün gayret gösteren öğretmenlere ’Başarı Belgesi’ ile ödüllendirirken, okullarına da kitap seti hediye etti. Öğretmenlik mesleğinin çok yüce bir meslek olduğunu, mesleğin yüceliğinin insan yetiştirmekten kaynaklandığını ifade eden Kaymakam Dilsiz, “Aileler bu anlamda rol üsleniyorlar ama öğretmenlerin ilgisi ve birebir yönlendirmesi kadar olmuyor. Benim bu vesile ile öğretmenlerden istirhamım öğrencilerin öğretim faaliyetlerinin yanı sıra eğitim faaliyetlerinde mesai mevhumu gözetmeksizin daha gayretli olmalarıdır” dedi.

Çocukların özgüven sahibi muhakeme yeteneği gelişmiş, eleştirel bakabilen, doğru olduğuna inandığı fikirlerini her zaman ve her yerde savunabilen bir nesil olarak yetiştirilmeleri gerektiğini vurgulayan Kaymakam Dilsiz, “Ülkemizin aydın yarınlarının teminatı olacaktır. Çocuklarının derslerinde başarılı olmalarının yanında iyi birer insan olmaları, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmeleri, bizi biz yapan değerlere bağlı yetişmeleri elimizdeki en önemli hazinedir” diye konuştu.

Kaymakam Dilsiz konuşmasının ardından, Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt gibi yazarların eserlerinden oluşan kitap setini okul idarecileri ve öğrencilere teslim etti.