Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Bozok Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu işbirliği ile “Organ Bağışı Haftası” kapsamında “Organ Bağışında Merak Ettikleriniz” konulu panel düzenlendi.

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür ve Sosyal İşler Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Ülkemizde 03-09 Kasım tarihleri arası “Organ Bağışı Haftası” olarak belirlendiğine ifade ederek, “Ülkemizde 20 bini aşkın kişi hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybetmektedir. Yine Şeker Hastalığı, Hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle Böbrek Yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Bugün ülkemizde böbrek nakli için bekleyen 20 bine yakın hasta bulunmaktadır. Hayatta iken kişiler kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, pankreas, incebağırsak, kornea, kas, kemik iliği gibi organlarını bağışlayabilirler. Halkımızın organ bağışı konusunda hassasiyetlerinin artması, ancak bu sayede bizlerin de ihtiyacımız olduğunda organ bulunabileceği açıktır. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası önderliğinde tüm halkımızın organ bağışında katılımlarını gönülden desteklemekteyiz” dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’da panelde yaptığı konuşmasında Üniversitenin gelişimi ve sağlık alanında yapılan çalışmalarından bilgi verdi. Rektör Uçar, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin fiziki ve akademik gelişimini hızla sürdürmektedir. Üniversitemiz hastanesinde modern tıbbın bütün imkânları kullanılarak kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti sunulmakta. Hastanemizde, ülkemizin sayılı tıp merkezlerinde yapılabilen cerrahi operasyonlar başarı ile yapılmakta. Tüp bebek birimi ile ilgili hazırlıklarımız da sürmekte. Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi şehrimize ve üniversitemize yakışan ve kabına sığmayan bir hastane konumuna geldi. Kapasitesinin çok üstünde hizmet veriyor. Bu haliyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi olan hastaneler içerisinde üst sıralarda hak ettiği yere doğru emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Yozgat’ın bir sağlık üssü olma yolunda ilerlediğine dikkat çeken Rektör Uçar, “Yozgat’ta inşaatına başlanılan Tıp Fakültesi Morfoloji binası ile 200 yataklı yeni Araştırma ve Uygulama Hastanesi şehrimizde bu yönde yapılan diğer yatırımlarla da artık Yozgat Anadolu’nun parlayan bir merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bozok Üniversite Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından drama ile anlatılan “Hayatım Hayatın Olsun” adlı drama gösterisi beğeni ile izlendi.