Sorgun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlığının ve huzurunun korunması amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

2017 yılında 16 personelle; belediye merkez zabıta, terminal zabıta, hayvan pazarı, sebze pazarı ve çarşı zabıta noktaları olmak üzere 5 ayrı noktada hizmet veren zabıta ekipleri, diğer kurum ve kuruluşlarla da koordineli şekilde çalışarak, denetimlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, halk sağlığının korunması, kentte huzur ve refahın korunması, kanuni uygulamaların sürekliliğinin sağlanması maksadıyla zabıta ekiplerinin 7/24 çalıştığını söyledi.

Başkan Şimşek,"Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bulunan gıda mühendislerimizle birlikte toplam bin 570 iş yeri denetimi yapıldı. İş yerlerine yapılan bu denetimler sonucunda toplam 42 bin 422 TL ceza kesildi" dedi.

Şimşek, esnafların kaldırımlara fazla malzeme yığmak suretiyle vatandaşlarımızın yürüyebileceği kaldırım alanı bırakmadıkları gözlendiğini belirterek,"Bu durumun giderilmesi için ekiplerimiz görev bölgelerindeki esnafları uyarmış ve bu süreçte düzenli kontroller yapılarak kaldırım işgalleri ve vatandaşımıza zarar veren ve tepkisine yol açan işgaller önlenmeye çalışılmıştır. İlçemizin muhtelif cadde ve sokaklarında seyyar satıcılık, işportacılık ve izinsiz toplayıcılık hurdacılık yapanların, işgaliyelerinin önlenmesi, halkı rahatsız etmeleri; gerekli uyarılar ve cezai işlemlerle önlenmeye çalışılmıştır " dedi.

Şimşek ayrıca 2017 yılı içerisinde 166 iş yeri açma ruhsatı verildiğinin altını çizdi.