Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, dün Yozgat şehir merkezinde bir gazeteciye yapılan saldırıyı hiçbir şekilde tasvip etmediğini, işin itham boyutunu da geçerek iftira derecesine varacak şekilde şahsını bu işin içerisine karıştırılmaya çalışılmasını da tasvip etmediğini ve bunu ahlaksızlık olarak nitelendirdiğini söyledi.

Dün akşam Yozgat Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Köşe Yazarı Evren Kurban’ın 3 kişi tarafından darp edilmesi ve Gazeteci Kurban’nın saldırının sebebinin Belediye Başkanı Kazım Arslanı eleştirel yazılardan kaynaklandığını iddia etmesi üzerine Belediye Başkanı Kazım Arslan makamında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda iddialara yanıt veren Arslan, “Bugün bazı basın yayın organlarında şahsımı hedef alan bir takım ithamlar oldu. Dün bir gazeteci arkadaşın darp edilmesi ile ilgili olarak olaya adımız karıştırılmaya çalışıldı. Şunu ifade etmek istiyorum. Bir defa bu olayın şuan itibari ile ne maksatla yapıldığı belli değil. Ama ne maksatla olursa olsun insana yönelik bir darbı, şiddeti tasvip etmek mümkün değildir. Çünkü önce insan diyerek bütün önceliğini insana vermiş, hayatı boyunca da bunun için uğraşmış bir insan olarak insana yapılan darbı şiddeti tasvip etmem mümkün değil. Hiçbir şekilde ahlaki olarak bulmuyorum bunu. İkincisi de nasıl ki onu tasvip etmiyorsam her hangi bir şekilde işin itham boyutunu da geçerek iftira derecesine varacak şekilde şahsımın bu işin içerisine karıştırılmaya çalışılmasını da tasvip etmiyorum. Bunu ahlaksızlık olarak nitelendiriyorum” dedi.

Yapılan olayla ilgili bir iddianın bulunduğunu vurgulayan Başkan Arslan, “Burada bir iddia var. Basın mensubunun yazdığı yazılar sebebiyle. Bu basın mensubunun yazdığı yazıları yeni yapmıyor. Aylardır yazılar yazıyor. Biz bugüne kadar yazdığı yazılarına cevap bile vermedik, tekzip bile etmedik. Hiçbir şekilde cevabi bir karşılığımız olmadı. Dolayısıyla bunun yazdığı yazılar sebebiyle bizi işin içine çekmeye çalışmasını da ahlaki olarak bulmuyorum. Olayın nedeni anlaşılır, sebebi anlaşılır, ispat edilir ondan sonra konuşulur. Yüzde 56,5 oy ile seçilmiş, bugün itibari ile kamuoyu desteği yüzde 70 olan bir belediye başkanını bu kadar kolay itham etmemek lazım. Bizim bütün işimiz gönül ile ilgilidir. İnsanların gönüllerini kazanma ile ilgilidir. İnsan kazanma ile ilgilidir. Bugün Yozgat’ta rahat gezebiliyorsak oy veren veya vermeyen herkesle rahat diyalog kurabiliyorsak, oy vermeyen insanlar bile yaptığımız işleri tasvip ediyorsa demek ki gönül ve insan kazanabilmişiz” diye konuştu.

Gazeteci Evren Kurban’ın yazdığı yazıların edep sınırını aştığını ifade eden Başkan Arslan, “ Yazılar edep sınırını, hat sınırını da aşmaktadır. Ayrı bir konu. Ama onun tercihidir. Hiçbir şekilde ne yazarsa yazsın, ne şekilde davranırsa davransın bizim buna şiddetle karşılık vermemiz veya buna karşı şiddet düşünmemiz söz konusu olamaz. Benim etrafımdaki, yakınımdaki hiç kimse de böyle bir şey düşünmez. Mutlaka emniyet güçleri bunu araştıracaktır. Valimiz ve emniyet müdürümüz ile de konuştum. Bu olayın oluş sebebi kimler yapmışsa bunun biran önce ortaya çıkması gerekir. Emniyet güçlerimizin elinde yeterli imkan olduğu kanaatindeyim. Bunu kim yapmışsa ortaya çıkartacaktır. Bende çıkmasını istiyorum. Umut ediyorum ki olayın sebebi ve failleri ortaya çıktığı zaman bugün bu mesnetsiz iddiaları ortaya atanlar utanacaklardır. Ben sadece bunu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.