Yozgat Belediyesi yolları daraltıp, köşe başlarına da metal dubalar yerleştirince dönüş yapamayan araçlar zarar görüyor.

Yozgat Belediyesi bilinçsiz yapılan parkları önlemek ve trafik akışını sağlamak için böldüğü yollar sürücüler için çileye dönüştü. Özellikle kavşaklarda manevra alanının kısıtlanması minibüs, midibüs ve kamyonetlerin dönüşlerini engelliyor. Mutlaka trafikte olması gereken öğrenci servisleri nakliye araçları dönüşlerde zorlanırken, kavşaklara yerleştiren metal dubalar ise araçlarda büyük hasarlara yol açıyor. Öğrenci servisliği yapan Kemal Kaymaz isimli şoför, ’belediye vatandaşa hizmet mi ediyor yoksa esnaflara zarar mı veriyor?’ şeklinde tepki gösterirken,” Kavşaklar hem daraltıldı hem de demir dubalar yerleştirildi. Birde köşe başlarına bilinçsizce parklar yapılınca çile çekiyoruz. Özellikle Yüzbaşı Bahattin Çokdeğerli Caddesinden, Güneş sokağa dönüş yapamıyoruz, mecburen dönüş yaptığımız zamanda araçlarımız büyük zarar görüyor. Bizim bu zararlarımızı kim karşılayacak. Buralar yapılırken sadece otomobiller düşünülüyor. Minibüsler, otobüsler, kamyonetler hiç düşünülmüyor. Biz mecburen trafiğe çıkmak zorundayız” dedi.

Yolların daraltılması ve bölünmesinde trafik komisyonunun bu kararları nasıl alındığının belli olmadığını ve kararlar alınırken şoför esnafının hiç düşünülmediğini vurgulayan Kaymaz, “Burada bizim suçumuz ne? Her gün bir araç burada zarar görüyor. Geçen ay bir arkadaşımız da burada dönüş yapamadığı için lastik yardı ve en az 500 lira zararı oldu. Teknik hesaplar yapılmadan yollar daraltılmasın. Araçların zarar görmemesi için bu demir dubaların kaldırılmasını ve yollar yapılırken iyi hesaplama yapılıp araçlara manevra olanağı sağlanmalı” diye konuştu.

İhsan Polat isimli şoförde teknik hesaplar yapılmadan kaba düzen daraltılan yollardan dönüş yapamadıklarını belirterek, “Yüzbaşı Bahattin Çokdağerli caddesinde dönüş yaparken manevra olanağı olmadığı için refüj otobüsün lastiğini yardı ve 500 lira zararımız oldu. Bu zararı kim karşılayacak. Belediye hatalı parkları önlemek için çözüm üretiyoruz diyor fakat bizlere büyük zarar veriyor. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, yapılan düzenlemelerin trafik akışını sağlamak yayaların da kaldırımlarda rahat bir şekilde yürümelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Birçok sürücümüz aracını kaldırımlara park ediyor. Kaldırımlarda trafik kazaları oluyor. Geçtiğimiz günlerde metal dubaların yerleştirildiği yerde bir çocuğa araba çarptı. Biz de belediye olarak trafiği rahatlatmak istiyoruz. Bilinçsiz sürücüler köşe başında az bir boşluk bulsa aracını park edip gidiyor, dolayısıyla da diğer şoförler sıkıntı çekiyor. Gerekirse biz oradaki metal dubaları kaldırır yerine plastik yerleştirebiliriz” şeklinde konuştu.