Yozgatlı Gazeteci ve Foto Muhabiri Seyfi Çelikkaya ve Fotoğraf Sanatçısı Selim Durak’ın objektifinden, Yozgat farklı yönlerini yansıtan karma fotoğraf sergisi Bursa’da açılacak.

Merkezi Bursa’da bulunan Yozgat ve İlçeleri Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde 13 Ocak 2015 tarihinde Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak ’Fotoğraflarla Bozok Diyarı’na yolculuk’ konulu fotoğraf sergisi 10 gün açık kalacak.

Dernek Başkanı Ömer Uslu, Kalkolitik dönemden günümüze yerleşimlerin olduğu Yozgat’ın Hititler, Frigler gibi birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Uslu, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet’in kuruluş dönemlerine ait bir çok mimari eseri barındıran, höyükleri, kaleleri, hamamları, cami ve türbeleri, eski konakları, kaplıcaları, kanyonları ile tanınan Yozgat’ın yemekleri, türküleri, yöresel kıyafetleri, değişik türde bitki örtüsü ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan, Antik dönemden izler taşıyan, çok büyük tarihi, mimari, edebi, kültürel zenginliği olan müze şehirlerimizden birisi olduğunu kaydetti. Uslu, “Bu güzellikleri objektifleriyle ebedileştiren hemhşerilerimiz Seyfi Çelikkaya ve Selim Durak tarafından hazırlanan fotoğraflarda oluşan sergimiz, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 13-23 Ocak tarihlerinde açık kalacak. 13 Ocak Salı günü saat 17.30’da açılış kokteyli verilecektir” dedi.