Yozgat’ta inşaat çalışmaları sebebiyle Celal Atik Ortaokulu önü çamur deryasına dönünce, okul giriş ve çıkışlarında öğrenciler zor durumda kalıyor.

Yozgat Lisesi çevre düzenleme inşaatı çalışmalarından dolay ağır tonajlı araçların Celal Atik Ortaokulu önünü kullanınca yol çamur deryasına dönüştü. Çocukların eve geldiklerinde üzerlerinin çamur olduğunu yine aynı şekilde okula girerken sınıfların çamurdan dolayı kirlendiğini belirten öğrenci velileri, “Araçlarımızı caddede durduramadığımız için mecburen bu yolu kullanıyoruz. Çocuklar hem sınıfa girerken, hem de okuldan çıkarken mecburen bu çamurdan geçmek zorunda kalıyor. Bunu defalarca Belediyeye bildirmemize rağmen belediye sorunu çözmüyor. Ağır tonajlı araçlar bu yolu kullandığı için yol çöktü. Burayı hem veliler olarak biz kullanıyoruz, araçlarıyla okula gelen öğretmenler kullanıyor, öğrenci servisleri kullanıyor. Kültür Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli de bu yolu kullanıyor. Buna rağmen kimse bu çamura çözüm bulmuyor. Araçlarımızın altı yere değiyor. Burayı Milli Eğitim Müdürlüğü mü yapacak, belediye mi yapacak birilerinin biran önce yapmasını istiyoruz” dedi.

Bir öğrenci velisi ise her gün çocuğunu okula getirip götürdüğün belirterek, “Yüz metrelik bir alana çözüm üretilemez mi. Belediye arandığında bizimle alakalı değil diyor. Milli eğitim ise burayı yapacak araç gerecimiz yok diyor. Araba ile geliyoruz aracımızın altı yere değiyor, yürüyerek gidip gelsek çocuklarımızın üzeri çamur oluyor. Burası köy değil, şehir merkezi. Şehir merkezi böyle olunca köylerden gelenlere ne diyeceksin. Yüz metrelik bir alana kimse çözüm bulamıyor. İyi ki mesafe uzun değil ve bu yaşananlar bir köyde yaşanmıyor” şeklinde konuştu.