Yozgat Defterdarı Abdurrahman Altındağ, mükelleflerin geçmişe dönük borçlarının 1 Aralık 2014 tarihine kadar yapılandırmalarının kendi menfaatlerine olacağını söyledi.

Yozgat Defterdarı Abdurrahman Altındağ 6552 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına dair hükümleri de içine alan kanun resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, “ Bu kapsamda vergi dairelerinde borcu olan vatandaşlarımızın 01 Aralık 2014 tarihine kadar bizzat vergi dairelerine giderek veya posta yoluyla başvuruda bulunarak vergi borçlarını yapılandırabilirler. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresinden başvuru ve kredi kartıyla ödeme yapılabilmesi imkanı sağlanmıştır” dedi.

Mükelleflerin borcunun bulunup bulunmadığı konusunda bilgi sahibi olmak isteyen, vatandaşlarda yine aynı siteden veya cep telefonundan kısa mesajla 1189 a borç ve TC kimlik numarası, anne kızlık soyadının ilk iki harfini göndererek borcunu öğrenebileceklerini ifade eden Defterdar Altındağ, “Mükelleflerimiz borçlarını öğrendikten sonra bizzat veya posta yoluyla gelir idaresi başkanlığının internet adresinden başvurularını 01 Aralık 2014 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. 1 Aralık 2014 tarihi son olduğu için mükelleflerimizin sağlanan bu fırsattan yararlanmalarını istiyoruz” diye konuştu.