Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı” projesi kapsamında sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi.

Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılının Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı olarak ilan edilmesiyle birlikte yıl içerisinde düzenledikleri çeşitli etkinliklerle sağlığın önemine dikkat Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü, personel ve ailelerinin katılımıyla ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yürüyüşe İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. M Akif Karaarslan, personel, eşleri ve çocukları katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının ‘Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı’ projesinin hayata geçirmesiyle kendilerinin de sağlığın önemine dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Dr. Karaarslan, "Yürüyüş her yaştan insanların rahatlıkla yapabileceği en kolay spor faaliyetidir. Bizde bu kapsamda gerek çocuklarımızı, gerekse diğer yaş grubu insanlarımızın katılımı sağlamak için yürüyüş programları düzenliyoruz. Yürüyüş koroner kalp hastalığı ve felç riskini de azaltmaktadır. Kas ve kemikleri kuvvetlendirmekte, özellikle ileri yaşlarda kadınlarda görülen kemik erimesini önemli derecede azaltmaktadır. Yine obezite riskini azaltarak, obeziteyle gelen hastalıklara karşı koruma sağlar. Yüksek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Bizde bu kapsamda sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek için kamu kurumlarımızla birlikte bu tür etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Karaarslan, bu tür etkinliklerin bundan sonrada devam edeceğini belirterek yürüyüşe katılan personel ve ailelerine teşekkür etti.