Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 bin 700 TL değerinde sahte para yakaladı.

Edinilen bilgiye göre Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 06 plakalı bir araç içerisinde bulunan şahısların piyasaya sahte para sürmeye çalıştığı yönünde bilgiler alması üzerine harekete geçti. Şehir merkezinde yakalanan araç ve araç içerisindeki şahıslar üzerinde yapılan aramada 74 adet 50 TL’lik (3700 TL değerinde) sahte banknot ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 4 şahıs gözaltına alındı. Emniyette sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi tarafından tutuklanarak ceza evine gönderilirken ikisi serbest bırakıldı.

Sahte Para konusunda vatandaşları uyaran Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar,”Vatandaşımız sahte para konusuyla karşılaştıklarında, sahte parayı veren kişiye aldıkları parayı geri vermemeleri, mümkün mertebe şüpheli kişiyi oyalamalarını, korkup çekinmeden şahsın eşkaline ilişkin bilgileri ve kullandığı otonun plakası ve özelliklerini tespit ederek en kısa sürede 155 Polis İmdat hattını arayıp polis birimlerini haberdar etmelerini vatandaşlarımızdan istiyoruz. Ülkemiz ekonomisine zarar veren ve vatandaşlarımızı mağdur edip gelir kaybına neden olan piyasaya sahte para dağıtan suç grupları ile Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak mücadelemizin kararlılıkla devam edecektir” dedi.