Yozgat Şeker Fabrikasında meydana gelen arıza nedeniyle 4 gündür sıra bekleyen çiftçiler mağdur oldu.

Yağan yağmurla birlikte pancar alım merkezi çamur deryasına dönüşürken, kazan arızasından dolayı alım yapılamadığından fabrika önünde kilometrelerce kuyruk oluştu. 4 gündür arıza yapıldı yapılacak diye fabrika önünde beklediklerini ifade eden çiftçiler, yağmurda çamurda beklediklerini ve hiçbir iş yapamadıklarını söyledi. Erol Hozatlıoğlu isimli pancar çiftçisi, “Pancarı söküp fabrikaya getirdik. Fabrikanın arızalandığını ve alım yapılmadığını söylüyorlar. 4 gündür burada bekliyoruz. Fabrika yetkilileri de bize tam bir açıklama yapmıyor. Arıza giderilecek deniliyor ve bir türlü arıza giderilmiyor. Bize bugün gidin şu gün gelin deseler biz ona göre hareket ederiz. Bir saat sonra yapılacak diyorlar yapılmıyor. Akşama yapılacak diyorlar yapılmıyor. Yüzlerce çiftçi burada mağdur oldu. Fabrika yöneticileri sıcakta odalarında oturuyor. Biz ise yağmur altında çamur içerisinde çile çekiyoruz. Burada yüzlerce çiftçi ve kamyon şoförü var. Bunların gidecekleri bir tuvalet dahi yok. Yozgat çiftçisi her yıl bu çileyi çekmek durumunda mı. Bizim milletvekillerimiz ve diğer siyasilerimiz neden ilgilenmiyorlar” dedi.

Ömer Yılmaz isimli çiftçi de, arıza nedeniyle 4 gündür büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Arıza olmuş olabilir, fakat arızanın ne zaman yapılacağı ve ne kadar süreceğini kimse bilemez mi. Bize yapıldı yapılacak diye bizi sürekli oyalıyorlar. Buradan bir yere ayrılamıyoruz. 4 gündür büyük zorluklar yaşıyoruz. Fabrika görevlileri çiftçi ile hiç ilgilenmiyorlar. Buradaki çiftçi olamasa, fabrika müdürü ve çalışanları da olmaz” diye konuştu.

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan, arızanın fabrika kazanından kaynaklandığını ve arızanın giderildiğini belirterek, “Şuanda alımlara başladık. Arızadan dolayı çiftçilerimiz biraz sıkıntı çekti. Ancak arızayı giderdik ve alımlara başladık. Çiftçilerimizin sıkıntı yaşamaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. İnşallah bundan sonra bir sıkıntı yaşanmaz” diye konuştu.