Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından hazırlan “Yozgat Ticari Araç Sürücüleri Eğitimi” projesi Oran Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.

Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, ticari araç sürücülerine eğitim amaçlı bir proje hazırladıklarını ve hazırlanan projenin Oran Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini belirterek, “Proje kapsamında konusunda uzmanlar tarfından, şoför arkadaşlarımıza seyir halinde tutum ve davranışlar, sürücü yaya ve yolcu açısından trafik psikolojisine etki eden faktörler. Yorgunluk ve uykusuzluğun güvenli araç kullanmaya olumsuz etkileri. Güvenli sürücülük ve kişilik özellikleri. İlk yardım ve sağlık eğitimi. Hasta ve yaralıların taşınması. Temel yaşam desteği. Kanamalarda ilk yardım. Trafik bilgisi eğitimi. Beden dilinin etkili kullanımı, şoför yolcu iletişimi gibi bilgiler aktarılacak. Eğitimimiz iki grup halinde 20 Ekim Pazartesi günü başlayıp 23 Ekim Perşembe günü tamamlanacak. Her bir guruba iki gün olmak üzere günde 6 saat verilecek. Eğitimlerimiz odamız konferans salonunda saat 11:00’de başlayacak ve bütün şoför esnafımızı odamız konferans salonunda verilecek eğitimlere katılmasını istiyoruz” dedi.

Amaçlarının şoför esnafına daha bilgili hale getirmek olduğunu ifade eden Bakıcı, “Şoförümüz bir kaza anında nasıl davranması gerektiğini veya yolcu taşırken, yolcu ile nasıl konuşması gerektiğini, beden dilini nasıl kullanması gerektiğini göstermektir. Eğitim sonunda seminere katılan bütün şoförlerimize sertifika verilecek” diye konuştu.