Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı Yozgat Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar yemekte bir araya geldi.

Yozgat’ta bir restorında düzenlenen yemeğe Vali Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Adan Dalal, Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel, dernek yöneticileri ve çocuk evlerinde kalan çocuklar katıldı. Burada bir konuşma yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’ne bağlı evlerde yetişen çocukların, hiçbir şeyin eksikliğinin hissettirilmediğini okulunda, sınıfında, toplum içinde örnek çocuklar yetiştirilmesine çalışıldığını belirterek, “ Her kamil insanın, her mükemmel ailenin kendi çocuğuna verdiği güzel eğitimlerin belki daha fazlasını bu evlerde verildiğini görmek ve anlamak mümkündür. Devletine bağlı, milletine bağlı, ülkesine bağlı, bayrak sevgisiyle, inanç ve iman esasları içerisinde insanlar yetiştirmek için ortaya konmuş bir emek. Burada ki çocuklarımız, geleceğe umutla bakıyor” dedi.

Yetiştirme yurtları, yuvalar ve sevgi evlerinde yetişip de hayata atılan çocukların, topluma adapte olma noktasında bir takım sıkıtı yaşadığına dikkat çeken Vali Yazıcı “Bunun da mahsurunu telafi edebilmek için Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği’ni Yozgat’ta hayata geçirdik. Bu dernek bir yaşam tarzı, bir felsefe, bir sosyal sorumluluk manasına geliyor. İstanbul da 41, Bursa ve Ankara da 10 civarında, Yozgat’ta da 4 adet çocuk evimiz Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği adıyla faaliyet gösteriyor. Bu evler sayesinde çocuklarımız güzel ve sıcak bir yuvaya kavuşmuşlardır” diye konuştu.