Yozgatlı kadınlar kendilerine özel yapılacak olan Termal Aquapark’ta stres atacak.

Yozgat Valiliği tarafından yapılacak olan “Kadınlar Termal Aquapark ve Spor Kompleksi”nin ihalesi tamamlandı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık ile birlikte Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleks’inin yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Vali Yazıcı, Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi’nin ihalesinin tamamlandığını, en kısa zamanda hafriyat çalışmalarının başlayacağını ve baharla birlikte de inşaat kısmının yükseleceğini söyledi.

Kadın Termal Aquapark’ın sadece kadınlara yönelik olacağını belirten Vali Yazıcı, “Yozgat’ta özellikle hanım efendilerin, çocukların gidebilecekleri örf ve adetlerimize uygun tarzda olan tesis bulunmamaktadır. Biz de bu eksikliği görünce özellikle evin yükünü çeken, annelerin, kız çocukların ve buluğa ermemiş erkek çocukların istifade edebilecekleri tarzda Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi planladık. Sadece kadınlara özgü olacak Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Yozgat”a gelecek hemşerilerimiz ve gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacak, farklı tatil yörelerine gitmelerine de gerek kalmayacak. Sabah çocuğuyla Aquaparka giden kardeşlerimiz orada saatlerce kalabilecek. Yaşam merkezi olacak tesiste vatandaşlarımız termal sudan ve birçok etkinlikten yararlanacak” dedi.

Yozgat’ta ki jeotermal kaynakların fazla olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “İl merkezinde de 600 metre derinlikte, saniye de 15 litre akan ve 32 derece sıcaklıkta olan kaplıca suyumuz var. Bu suyu Kadın Termal Aqupark ve Spor Kompleksinde kullanacağız. Yaklaşık 10 milyon lira tutarındaki proje içerisinde 3 adet yüzme havuzu, sauna, spor merkezleri, kafeterya, çocuk oyun alanları ve hatta örfe uygun tarzda yazın güneşlenebilecekleri teras bölümü planladık. İhalesi yapıldı, bir hafta önce de Kamu İhale Kurumundan onayı geldi, sözleşmesini de imzaladık. İnşaat burasını bir yılda tamamlayarak hanım kardeşlerimize hediye edeceğiz” diye konuştu.