Yozgat’ta Alapaslan Türkeş Huzurevinde kalan yaşılalar diş taranmasından geçirildi ve ardından diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen ’Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı’ kampanyası kapsamında Alpaslan Türkeş Huzurevi’ne yapılan ziyarete Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Babür Cevheroğlu da katıldı. Vali Yazıcı, huzurevin sakinleriyle önce sohbet etti, sonrasında ise hepsine birer diş macunu ve fırçası dağıttı. Vali Yazıcı, bakanlık tarafından başlatılan kampanya kapsamında her yaştaki insana ulaşılıp, diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, “Dişlerinin önemli bölümü dökülmüş, bazılarının da hiç dişi olmayan yaşlılara ne anlatacaksınız veya bunlar diş macununu ve diş fırçasını ne yapsınlar? gibi düşünülebilir. Ancak, bu yaşlarda ağız ve damak bakımı daha önemlidir. Daha hassas olan damakların her gün bakımının yapılması gerekmektedir” dedi.

Daha sonra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Babür Cevheroğlu ile birlikte yaşlılara ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirip, broşür dağıttı. Diş doktorları ise yaşlıların ağız ve diş konusundaki rahatsızlıklarını dinleyip, genel taramadan geçirdi.