Yozgat’ta iki bina arasında temel altına kadar girilerek yapılan kazı bina sakinlerini korkutuyor.

Yozgat Bilal Şahin Mahallesi Kentpark karşısı Parkpalas evlerinden iki blok arasına temel altına kadar yapılan kazı bina sakinlerini endişelendiriyor. Bina sakinleri, iki bina arasında temelin altında yaklaşık 10 metre kazı yapılmasına buna da belediyenin de sesiz kalmasına tepki gösterdi. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve belediyeye defalarca şikayet etmelerine karşılık hiçbir şey yapılmadığını belirten Parkpalas Bina Yöneticisi Bektaş Cansever, ”Kazı hem binamıza ait arsada yapıldı hem de temelden yaklaşık 10 metre aşağıya inildi. Binamız yıkılacak diye korkuyoruz. Televizyonlardan izliyoruz, bu şekilde kazı yapılmış ve bina çökmüş onlarca olayı görüyoruz. Bizim binamız da yıkılacak diye korkuyoruz. Bu durumu defalarca Bimere bildirdik, fakat artık BİMER’e yapılan şikayetleri hiçbir kurum dikkate almıyor. BİMER de yazıyı Belediyeye gönderiyor ve belediye de buna bir şey demiyor. Bu bina yarın Allah korusun çökerse sorumlusu belediyedir. Çünkü biz belediyeye de defalarca şikayette bulunduk hiçbir şey yapılmadı. Burada iki blok da yaklaşık 400 insan oturuyor. Binalar yıkılıp bu insanlar altında kalınca bunun hesabını kim verecek. İlla müdahale edilmesi için can kayıplarının yaşanması mı lazım. Biz yapılan kazının tekrar doldurulmasını istiyoruz. Bina yapılırken projede olmayan eklentiler, sonradan eklenmeye çalışılıyor ve bun ada belediye göz yumuyor” dedi.

Bina sakinleri kazıdan dolayı binalarda çatlamalar meydana geldiğini belirterek, bina yıkılacak diye korktuklarını söylediler.

Öte yandan 10 metrelik kazı alanının kayma riski taşıdığını dile getiren bina sakinleri çocuklarının burada oynadığını ve çok endişelendiklerini belirtti.