AK Parti Genel Merkezi tarafından illerin ekonomilerinin nabzını tutmak, beklentileri ve taleplerini ortaya koyarak çözüm önerileri sunmak için düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu Yozgat’ta gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri adlı formu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen programda açıklamalarda bulunan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, 81 ilde Türkiye’nin ekonomik vizyonunu yerelle beraber uyumlu hale getirebilmek amacıyla Şehirlerin Ekonomik Beklentileri formunu düzenlediklerini söyledi.

Her şehrin analizini şehrin özelinde yapmak için Yozgat’ta da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Formu’nu gerçekleştirdiklerini belirten Taşkesenlioğlu, "Bu forumla maksatımız biz mantığını oluşturuyor olabilmek. Çünkü Türkiye’de maalesef ekonomik politikalar yerelin ihtiyaçlarından ziyade genelin tanıtmaları ve genelin isteği ile olur. Yani merkezi idareler ister ve yereller buna göre hareket ederdi. Bunun önüne geçmek ve her şehrin kendi ihtiyaç ve beklentisini gelişme eksenlerini, elindeki değerleri coğrafi ve iklim şartlarına uygun ekonomi politikalarının belirlenmesi için bu formu düzenledik. Dolayısıyla biz de şehirlerin ekonomik beklentileri formuyla her şehrin analizini her şehrin özelinde yapalım diye bu çalışmayı gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu güne kadar 28 farklı ilde gerçekleştirdik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim sadece 2019 seçimlerini hedefleyerek bu çalışmayı yapmıyoruz. Siyasi partiyiz, siyasi kaygılarımız, reflekslerimiz. hedeflerimiz var. Ancak tek derdimiz siyaset olmadı. Çünkü biz mihengine insanı koyup insana hizmet ettiğimiz takdirde hakka hizmet anlayışı ile bu güne geldik. O yüzden de şehrin sakinleriyle beraber bu çalışmayı yapıyoruz." dedi.

Forum sonrası çalışmalar hakkında vatandaşın görüşlerini de aldıklarını hatırlatan Taşkesenlioğlu,"Zaman zaman anket yapacağız. Bu anketlerle burada ele alınan konuları vatandaşlara soracağız. Her ilde 2 bin denek olmasına gayret ediyoruz. Bunu sadece Yozgat merkezde değil, Şefaatli’de Boğazlıyan’da, Sorgun’da gidip vatandaşlara soracağız. Ne yaptık, yaptıklarımızdan ne kadarından vatandaş memnun kaldı. Düşüncelerini alacağız." şeklinde konuştu.

2071 Türkiye’sinin inşaatını şimdiden kurmanın gerektiğini de vurgulayan Taşkesenlioğlu,"Ekonomik büyümeyi bütün alanlara aksettirelim. Kapsayıcı olalım. Aynı zamanda da sürdürülebilir olalım. Bugün başlayıp bugün bitmesin. Biz 2023’ü artık taahhüt etmiyoruz. 2053’ü, 2071’i taahhüt eden toplum olarak 2071 Türkiye’sini şimdiden inşa etmeliyiz." ifadelerine yer verdi.