Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreni gerçekleştirdi.

BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun ve BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven, BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Oruç, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Selçuk Oruç, “Beyaz önlük hekim ile hastanın arasındaki ilişkilerin kirletilmemesini simgeler. Giyim kuşama önem vermemek, önlüğün önü açık ve insanların ve hastaların karşısına bu şekilde çıkmak ‘senden üstünüm’ imajı vermeye çalışmak, hastayla olan bağların bozulmasında ilk adımlardandır. Hasta ile hekim arasında meydana gelen bozuk ilişkiler, meslek hayatınızda değişik şekillerde karşınıza çıkacaktır. Bozulmaya yüz tutmuş olan bağları düzeltme çabanız ve beceriniz sizleri farklı yapacaktır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından öğrencilere yemin ettirilerek önlükleri giydirildi. BEÜ Rektör Yardımcısı Orhan Uzun ve Haluk Güven tarafından onur belgesi almaya hak kazanan 12 öğrenciye belgeleri verildi. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen önlük giyme töreni Prof. Dr. Selahattin Erikçi tarafından ‘Eğitimde Yanlış Algılar’ konulu konferans ile devam etti.