Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kdz. Ereğli Belediye Spor ile Edirne Spor Gençlik arasında oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) ev sahibi takıma ceza yağdırdı.

Kdz. Ereğli ilçesinde 2 Kasım 2014 tarihinde Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grupta mücadele eden Ereğli Belediye Spor ile Edirne Spor Gençlik takımları arasında oynan maçın 63. dakikasında başlayan ve maçın tatil edilmesine neden olan olaylar nedeniyle AFDK, Ereğli Belediye Spor Kulübü’ne ceza yağdırdı.

AFDK, 3 Kasım ve 10 Kasım’da aldığı kararlar ile Ereğli Belediye Spor’un hükmen mağlup sayılmasına ve üç iç saha müsabakasını seyircisiz oynama cezasına çarptırdı. AFDK ayrıca, çıkan olaylar sırasında kırmızı kart gören Kdz. Ereğli Belediyespor’lu Ahmet Olgun’a 3, Edirne Spor Gençlik oyuncusu Orhan Kaan Ergen’e 4 ve yine Edirne Spor Gençlik oyuncusu Ali Rıza Gündüz’e 3 maç resmi müsabakalardan men cezası verdi.

Çıkan olaylar sırasında sahaya yabancı cisim attığı ve stadyumda olay çıkarttığı gerekçesi ile bir taraftara da 5 yıl statlara giriş yasağı ve Kdz. Ereğli Belediyespor’un iç saha maçlarının oynandığı saatlerde en yakın polis karakoluna gelerek ilk yarı ve ikinci yarı ayrı ayrı imza vermesi cezası verildi.

Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü İkinci Başkanı Ayhan Atay yaşanan olayı tasvip etmediklerini belirterek, ceza almalarına neden olan kişileri vicdanları ile başbaşa bıraktıklarını söyledi. Atay açıklamasında, “Yaşanan olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Maalesef bir kişinin yaptığı hareket tüm kulübe mal oldu. Kazanabileceğimiz bir maçı hükmen kaybetmenin yanı sıra üç maçı da seyircisiz oynayacağız. Çok üzgünüz. Bu duruma neden olan kişi yada kişileri vicdanları ile baş başa bırakıyorum” dedi.

OLAY

Kdz. Ereğli ilçesi Beyçayırı Stadı’nda 2 Kasım 2014 tarihinde oynanan Bölgesel Amatör Lig 11. Grup 7. Hafta maçında Ereğli Belediyespor ile Edirne Spor Gençlik takımları karşı karşıya gelmiş, ilk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında Edirne Spor Gençlik takımından 8 numaralı futbolcu Orhun Kağan Ergen, Ereğli Belediye Sporlu 10 numara sırt formalı Gökhan Kuloğlu’na faul yapıp ardından da tekme atmaya devam edince ortalık bir anda karışmıştı. 63. dakikada meydana gelen faul pozisyonun ardından hem saha hem de şeref tribünü karışınca hakem Dursun Can, 10 dakika olayların yatışmasını bekledikten sonra kafasına isabet eden bir cisim nedeniyle yaralanmış ve maçı tatil ederek sahadan ambulansla ayrılmıştı.