AK Parti Zonguldak Belediye Meclis üyeleri basın toplantısı düzenleyerek Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i eleştirerek basına ve kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

AK Parti il binasında düzenlenen basın toplantısına AK Parti Zonguldak İl Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Metin Karaduman ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, “Zonguldak Belediyesinin şehrin gerçekleriyle bağlantısını tamamen koparmıştır” dedi.

Zonguldak Belediyesi’nin gündelik ihtiyaçlara dahi cevap vermeyen bir organizasyonla karşı karşıya olduklarını ifade eden Uçar, şöyle dedi:

“Yaklaşık sekiz aydır Muharrem Akdemir ve ekibi tarafından yöneltmekte olan Zonguldak Belediyesinin 2015 yılı bütçesini açıkladığı malumunuzdur. Bu kadroların geçmiş performanslarına ve kapasitelerini yakinen bilenler ten sürpriz sayılacak hiçbir gelişme olmadığını öncelikle ifade etmek gerekir. Gelecek yıla dair Yerel yönetimin vizyonunu ortaya koyması gereken bu belge, eskisinden kopyalanıp yapıştırılmış ve tarihleri değirilmiş bir paçavradan öteye geçememiştir. Belediye binasına kapanıp mesai dolduran Muharrem Akdemir ve ekibi, şehrin gerçekleriyle bağlantısını tamamen koparmıştır. Şehri geleceğe taşıyacak hamleleri yapmak şöyle dursun, gündelik ihtiyaçlara dahi cevap vermeyen bir organizasyonla karşı karşıyayız. Belediyelerin maddi bakımdan daha rahat olduğu yaz aylarını heba eden Belediye yönetimini ağır bir ekonomik krizin beklediğini de üzülerek görmekteyiz. Fevkani köprüsü ve Merkez çarşısında felaket yaşanma olasılığı günden güne artmaktayken Belediye Başkanımız umursamaz tavırlarla günü kurtarmaktadır. Belediye binasına yüz metre mesafedeki çöp yığınları ortadayken, Muharrem Akdemir hükümetimizim kefaletiyle hayat geçen ama çalıştıramadığı artıma tesisinde poz vermektedir. Savaş alanına dönmüş şehir içi yolları Belediye Başkanı, Hükümetimiz sayesinde Zonguldak’a gelen doğalgaza kibrit çakmaktadır. Taksicinin, dolmuşçunun sakıntısına kulak asmayan Başkan vatandaşın şikayetine de kulak tıkamış, makam aracıyla volta atmaktadır. Islah planları ve 2B yasasıyla mülkiyet sorunu çözmek için hiçbir gayreti olmayan Başkan Lavar alanı ve TOKI projelerinde de üç maymunu oynamaktadır. Özetle: Muharrem Akdemir’in süslü nutukları ve raporlarıyla çizdiği tablonun şehrimizin gerçekleriyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Sayın Başkana sormak gerekir, Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu”.

2B VE LAVUAR ALANI

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ayrıca 2B ve lavuar alanı hakkında açıklamalarda bulunarak şöyle devam etti:

“Şehrin çöplerini toplayamayan belediyenin lauvar alanına bir proje yapması mümkün müdür. 2B ve mülkiyet sorununun çözülmesi ile ilgili belediyenin hiçbir gayretinin hiç çabasının olmadığı bununla ilgili sorunu olan vatandaşlarımızın sokağa çıkıp eylem yaptığını hepiniz yakinen biliyorsunuz. Buna kulak tıkamış, bununla hiçbir ilgisi alakası olmamış bir yerel yönetim ile karşı karşıyayız. Şunu asla ve asla demediler eğer ben iktidara gelirsem belediye başkanı olursam hükümette bana bu desteği verirse ben bunu yapacağım demediler. Biz yapacağız dediler. Bunu geçmiş Belediye başkanı İsmail Eşref’te katalog hazırlayarak broşür hazırlayarak genel seçimlerde malzeme olarak kullandı lavuar alanını siz bu lavuar alanındaki mülkiyet sorununu aşamayacaktınız. Aşsanız bile buraya kaynak bulamayacağınız belliydi vatandaşı kandırdınız. Şimdi geldiniz diyorsunuz ki halkın karşısına çıkıp iktidar bana destek vermiyor. Sizin hangi girişiminiz var. İlgili bakanlıklarda Milli Emlak Genel Müdürlüğünde kamu kurumlarında hangi çabanız var geldiğiniz diyorsunuz ki mülkiyet sorunun merkezi hükümet çözmüyor diyorsunuz. Zonguldak belediyesi mevcut dereleri temizleyemiyor. Mevcut belediye yolları yapamıyor. Mevcut belediye Zonguldak şehir merkezine 20 yıl önce yapılmış kaldırımları temizleyemiyor. Mevcut belediyenin haddine mi lavuar alanına proje yapmak. Öyle bir anlayış öyle bir zihniyet öyle bir beceri mi var ki belediyede bu projeyi hayata geçirebilecek. Zonguldak belediyesine Lavuar alanını alın teslim edin Belediyenin yapacağı tek şey kendi yandaşlarına peşkeş çekmektir başka yapacağı bir şey yok. Zonguldak belediyesi 5 yıldır iktidarda altıncı yıla giriyor. Zonguldak’ın on yılını heba ettiler. Şimdi de iktidara çamur atmakla iktidarın üzerine sorumluluk yüklemekle günlerini geçiriyor.”

AK Parti Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri de Uçar’ın ardından yaşanan sorunlara değindiler.