AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Genel Kurulu, Kozlu’daki Elizya Düğün Salonu’nda yapıldı. Tek listeyle gerçekleştirilen kongrede, İlçe Başkanlığı’na Ahmet Özdemir seçildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kongrede AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, “Burada Kozlu’nun ilçe olması adına mücadele eden milletvekillerimizi, bütün parti büyüklerimizi şükranla anıyorum. Kozlu’da nasip olursa tek liste ile beraber seçime gideceğiz. Bu da kozlunun ne kadar birlik ve bütünlük içerisinde bulunduğunu gösteriyor bize. Bundan sonra en büyük hedefimiz büyük Kozlu, büyük Kozlu için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu birlik ve beraberlik, bu samimiyet Kozlu’nun büyümesini sağlayacak İnşallah Kozlu’nun önü çok açık olacak” dedi.

Zonguldak AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar konuşmasında “Bugün Kozlu ilçemizin 1. olağan kongresini yapıyoruz Kozlu beldeydi ilk defa ilçe olarak kongreye gidiyor. Gördüğünüz gibi tek liste olmasına rağmen yoğun ilginin olduğunu görüyoruz. Bu da partimizin her geçen gün daha da güçlendiği ilginin daha da arttığı gösteriyor. Yani 2015 seçimleri öncesinde parti teşkilatlarımızın hepsinin bir heyecan, bir sinerji içerisinde olduğunun bir gerçeğidir. Tabi burada tek liste ile gidilmesine rağmen böyle bir atmosferin, havanın olması bizleri çok mutlu ediyor. Bugün açıkçası 4. ilçemizin kongremizi yapıyoruz yarın da Çaycuma ile 5. ilçemizi yapacağız, 3 tane ilçemiz kalıyor bunları da tamamlayınca teşkilat ilçe bazında yapılanmasını bitirmiş olacağız ardından İl kongremizde 2015 seçimlerine hazır bir teşkilat yapısı ortaya çıkmış olacak. Ben bu kongremize gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin “Kozlu için ilk komple ilçe olduktan sonra birlik beraberlik içerisinde kongremizi bir düğün içerisinde bayram havası içerisinde geçireceğiz. Buradan bu anlamda bu birlikteliğe destek sağlayan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 5. olağan kongre tabi Kozlu ilçe olduktan sonra 1. kongre olarak kongremize başlayacağız. Bütün parti büyüklerimiz bütün kardeşlerimiz yanımızda İnşallah Kozlumuza ve İlimize ve bütün memlekete hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman “Kongre süreçleri 15 Eylül itibariyle başladı. Bizim Zonguldak’ta da 5 tane beldemiz 8 tane ilçemizin kongrelerini teşkilat olarak başlatmış olduk. Tabi ki 15 Eylül’de süreç başladıktan sonra yaptığımız çalışmalarla şu anda il başkanlığımızın koordinatörlüğüyle kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. 8 tane ilçemizin 3 kongresi tamamlandı. Şu anda 4. kongreyi Kozlu’da gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu kongrelerimizde parti olarak bir heyecan, bir enerji, bir sinerji yakalayarak 2015 genel seçimlerinde de yükselişimizi devam ettireceğiz. Bu kongrenin partimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz. Sürdürdüğümüz bu yolculuğu 2015 seçimlerinde taçlandırarak, Türkiye’miz için Zonguldak’ımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kongreye AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Eski Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Zonguldak Eski Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Devrek, Kilimli, Gökçebey, Çaycuma İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.