24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Zonguldak Vali Vekili Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanvekili Gökhan Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak İl Jandarma ve Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Sahil Güvenlik Yüzbaşı Kaan Tezer, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptı. Özbek, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek şöyle dedi:

“Bu gün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık onları unutmadığımızı gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan yaşamları boyunca kendilerine yetebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önden giden gönül eridir.”

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından ödül töreni ve müzik dinletisi ile devam etti. Emekli öğretmenlere plaket takdimi ile süren program adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni ile son buldu.