Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde köylerde çıkacak olası yangınlara anında müdahale edilmesi için köy muhtarları ve imamlardan oluşturulan yangın timine yönelik eğitimler başladı.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, köylerde görev yapan din görevlilerine ve köy muhtarlarına yangına karşı alınacak önlemler ve yangına yapılacak ilk müdahaleyle ilgili eğitim veriyor.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, “Köylerimizin Yanmasın” projesi kapsamında, esti Tansa binası üzerindeki Belediye Kültür Salonu’nda din görevlileri ve köy muhtarlarına sinevizyon gösterimi eşliğinde eğitim verdiklerini söyledi.

Bir hafta sürecek olan eğitimde, öncelikle yangına karşı alınacak önlemlerle ilgili din görevlileri ve muhtarların bilgilendirildiğini belirten Taşkın, “Bu eğitimlerdeki ilk hedefimiz, yangın çıkmasını önleyici tedbirlerle ilgili olarak din görevlileri ve muhtarlarımızı bilgilendirmek. Katılımcılara öncelikle bunu anlatıyoruz ve yangın çıkmasına neden olabilecek ihmal ve dikkatsizlikler konusunda onları uyarıyoruz. Elektrikli ev aletlerinin kullanımı, yanıcı maddelerin muhafaza edilmesi, yanan maddelerin gelişigüzel atılmaması, sobanın güvenli bir şekilde kullanımı, bacaların temizlenmesi gibi pek çok konuda uyarılarda bulunuyoruz. İlk hedefimiz yangının çıkmasını önleyici tedbirlerin alınmasını sağlamak. İkinci hedefimiz ise çıkan yangına bilinçli ve seri bir şekilde müdahale edilmesini sağlamak. Çünkü, itfaiye teşkilatı ilçe merkezinde olduğu için köylerdeki yangınlara ulaşımda zaman kaybı kaçınılmaz oluyor. Dolayısıyla, itfaiye yangın yerine ulaşıncaya kadar köylülerimizin yapabileceği, en azından yangının büyümesini önlemeye yönelik çalışmalar da var. Bunları da köy muhtarlarımızı ve din görevlilerimize anlatıyoruz. Köylerimizde, yangın ve diğer doğal afetlere müdahale edilebilmesi için bilinçli ve eğitimli ekipler kurmayı da amaçlıyoruz. Temel hedefimiz, insanlarımızı yangın ve diğer doğal afetlere karşı bilinçlendirmek” dedi.