Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından izlemeye alınan okullar arasından 10 tanesi “Beslenme Dostu Okul Programı” çerçevesinde sertifika aldı.

Kdz. Ereğli Öğretmenevi’nde beslenme dostu seçilen 10 okulun yöneticilerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Program çerçevesinde yapılan denetimlerde geçer not alan Özel Fatih İzmirlioğlu Ortaokulu, Yıldırım Koleji, Utku Koleji İlk ve Ortaokulu, Sinitli İlk ve Ortaokulu, Ormanlı İlk ve Ortaokulu, Kurtlar İlk ve Ortaokulu, Erdemir İlkokulu, Ereğli TED İlk ve Ortaokulu, Gökçeler İlk ve Ortaokulu ile Alaplı Kasımlı İlk ve Ortaokulu yöneticilerine sertifikalarını Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz verdi.

Törende konuşan Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya çocukların sağlıklı gelişimi için beslenmelerine ve okuldaki hijyen ortamına önem verdiklerini söyledi. Kaya yaptığı konuşmada “Bu çalışma 21 Ocak 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle başladı. Hedef beslenme dostu okul sayısını çok fazla artırmak. Burada tabii bize ve milli eğitime çok fazla iş düşüyor. İlk defa bu gün bu sertifikayı kazanmaya hak kazanmış on okulumuza düzenlenen törenle sertifikalarını verdik. İsteğimiz bu sayının artmasıdır. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın beslenme şekli, düzeni ve kantin alışkanlıkları çok önemli. Okullarda kola cips ve benzeri içecek ve yiyeceklerin satılmasını istemiyoruz. Bunun yerine meyve ve beslenme oranı yüksek kalori oranı düşük gıdaların satılmasını istiyoruz. Özellikle beslenme dostu okullarımızda taze meyve satışını yaygınlaştıracağız ve bu okullarımızın sayısını artıracağız” dedi.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise sertifika alan okul sayısını artırmayı amaçladıklarını söyledi. Korkmaz törende yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bu proje de o nedenle önemsedik. Zonguldak genelinde 10 belge dağılımı vardı. Bunlardan 9 tanesi Ereğli bir tanesi Alaplı’dan. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi çocuklarımızın sağlıklı olması demek. Öğrencilerimizin sağlıklı olması için tüm okullarımızın bu belgeyi alması ve sağlıklı gıda temini için önümüzdeki yıllarda da çaba sarf edeceğiz. Bundan sonraki sertifika törenlerimizin daha kalabalık olacağını umuyor ve katkı sağlayan tüm okul müdürlerine teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından sertifika alanlar ile törene katılanlar hatıra fotoğrafı çektirdi.