Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ulu Önder Atatürk’ün 76. ölüm yılı anma programı kapsamında “Atatürk ve Tarih Bilinci” konferansı verildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüs Tören Alanı’nda gerçekleştirilen törenin ardından gerçekleştirilen konferansta Atatürk’ün Türk Tarih Kurumu ve Türk Tarihi için yaptığı çalışmalar katılımcılara aktarıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta Bülent Ecevit Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Canan Kuş sunumunu gerçekleştirdi.

Atatürk’ün Türk Tarih Kurumu’nun kurulmasındaki çalışmaları ve tarih konusundaki bilgi birikiminin üst düzeyde olduğunu ifade eden Bülent Ecevit Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Canan Kuş; “Eğer ki tarih bir milletin kanını, hakkını, varlığını inkar edemezse tarihçi de aynı şekilde üzerine düşen görevi yapıp, bir milletin ya da tarihi bir vakanın hakkını inkar etmeden yazmalıdır. Tıpkı Atatürk’ün dedi gibi tarihçi, tarihi yapana sadık kalarak o tarihi yazmalıdır. Yine Atatürk tarih anlayışı ile sadece dünya barışına katkıda bulunmamış en büyük eseri olan Türk milli varlığının da ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Atatürk tarihi bilgileri okuyup o bilgilerden yararlanmakla kalmamış tarihçilerin yaptığı araştırma sonuçların hatalarını eksiklerini bulup düzeltecek kadar da kendisini tarih bilgisiyle donatmıştır. Tarihe verdiği değeri tarih araştırmaları yapmak olarak kurulan Türk Tarih Kurumunu da kurarak somutlaştırmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen sunumun ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Canan Kuş’a, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Haluk Güven tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.