Zonguldak’ta yaşayan bir vatandaş, Zonguldak Belediyesi tarafından yapılan anonsların gürültü kirliliğine yol açtığını öne sürüp şikayette bulundu.

Yaşanan olumsuzlukların aktarıldığı sikayetvar.com adlı siteye Zonguldak’tan ilginç bir şikayette bulunuldu. Tugay D. isimli vatandaş, Zonguldak Belediyesi’nin anons sistemini eleştirdi. Haftanın 3-4 günü sabah erken saatlerde yapılan anonsların rahatsız verici boyutta olduğunu söyleyen Tugay D., şikayetinde şunları belirtti:

"Şehrin en stratejik yerlerine koyulmuş olan megafonlarla haftanın en az 3-4 günü sabahın erken saatlerinde en az yarım saat boyunca ölen insanların duyuruları yapılıyor. İsimleri söylenip bırakılsa amenna, ya da salası okunsa sadece ona da eyvallah. Ama adamın birinci hatta ikinci dereceden tüm akrabalarını saymak nedir? Ben hayatımda böyle bir uygulama görmedim. Her sabah barut fıçısı gibi fırlıyorum yataktan. Resmen beynimin koridorlarında yankılanıyor her kelime. İnsanları bu denli rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Aşırı derece de rahatsız oluyoruz. Bu uygulamaya bir son verilsin artık."