CHP İl Başkalığı tarafından il yönetim kurulu tarafından "Zonguldak Sorunları ve Çözümleri" adı altında kurulan komisyon basına tanıtıldı.

CHP İl binası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Harun Akın ve komisyon üyeleri katıldı. Kurulan komisyon hakkında bilgiler veren CHP İl Başkanı Harun Akın, “Siyasi hayatımın gerçekten çok heyecanlı bir günün sizlerle yaşamaktan memnunum. Siyaset halka hizmet için en önemli yoldur. Bizlerde CHP’de hizmet veriyoruz. Biliyorsunuz kongremizi yaptık ve Zonguldak için iyi niyetimizi ortaya koyduk. Bugün burada toplanma nedenimiz bizim siyasetimizde ortaya koyduğumuz iddiaların en önemlisini sizlerle paylaşmak. CHP il yönetim kurulu kararı ile oluşturduğumuz 9 kişilik kurul kararı ile karşınızdayız. Bu komisyon üyesi arkadaşlarım hepsi bu ilin evlatları bugün önemli noktalarında çalışıp kendilerini ispat etmişler. Bizlerin çağrılarına heyecanla cevap verdiler. Zonguldak gerçekten sorunlu bir kent haline geldi. Zonguldak’ın varoluş nedenleri ortada ama kentimizin şuan acil oksijene ihtiyacı var. Bu değerli arkadaşlarla çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Niyetimiz iyi bunu başından beri söylüyoruz. Komisyonumuzun çalışacağı alan Zonguldak sorunları ve çözüm önerileri olacak. Komisyonumuzun çalışma süresi şimdilik 2 ay komisyonda yer alan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

"ZONGULDAK’IN EN ÖNEMLİ KONULARI ESAS ALINACAK"

İki aylık kurulan komisyonun 3 ana maddeden oluştuğunu ifade eden İl Başkanı Harun Akın, “Zonguldak’ın önemli sorunlarını ele alıyoruz. TTK ve kömür gerçeği ana meselemiz budur. 160 yıllık bir kültürden bahsediyoruz. Bu havza da 160 yıldır kömür çıkartılıyor. 1940 yılından itibaren ise de devlet eliyle çıkartılıyor. Şuanda iki kanunlu bir TTK hem havza-i fehmiye hem maden kanunu Türkiye de yaşananlar ortada burada bu kömür 160 yıldır varmış 200 yılda olacak bu bilimsel bir açıklama bilim adamları bu kömürün 200 yılda çıkartılacağı ifade ediyor. TTK ve kömürle komisyonumuz ciddi bir çalışma yapacaktır. 2. Önemli projemiz Filyos vadisi projesi, Filyos vadisinin geçmişi dünü ve bugünü Filyos vadisi ile ilgili 1963 yılında kalkınma planlarının yayınladığı ilk tarih benimle yaşıt. 52 yıllık hikaye, hikaye deyince arkadaşlar bize kızıyor ama gerçekten hikaye Filyos’u önemsiyoruz. 3. başlığımız bunu söylemekten utanıyorum ama söylemek zorundayız. 1984 yılında çıkan imar affı yıl 2014,30 yıl geçmiş otuz yılda SHP, ANAP, DSP, CHP ve AK Parti’li belediye başkanlarını görmüş şehir bu parti isimlerini neden sayıyorum. Bunu bugün sadece Zonguldak Belediyesine indirgeyenlere söylüyorum dikkatli olsunlar. 30 yıllık belediye başkanları ve meclis üyeleri 1984 yılında çıkan imar affı kanunu yerine getirmemişler. Bu yıllardır getirmemişler biz dokunmayalım demiyoruz. Bu komisyon buna dokunuyor. Ama her partinin sorumlu olması gerçeğini söyleyerek bu belediye başkanlıklarının parti isimlerini söyledim. Herkes sorumlu bundan hiç kimse kenara çekilip bugünkü belediyemize hücum etmesin. Bugün kü belediyemiz de bundan dersini çıkartacaktır" dedi.